Αναζήτηση

Κοurtidis Group: Η επένδυση των 50 εκ. που θα δώσει λάμψη στην Τούζλα.

Στο σημείο εκκίνησης πλησιάζει ένα μεγάλο επενδυτικό project του Κοurtidis Group, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στην παραλία Οφρυνίου. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project στη γνωστή μας Τούζλα, ανάμεσα στους νομούς Καβάλας και Σερρών, σε μία περιοχή που έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη και η οποία δεν κοιμάται 12 μήνες το χρόνο.

«Η διαδικασία αδειοδότησης της ξενοδοχειακής μονάδας ‘Alexandrou Resort’ βρίσκεται στην τελική της φάση και εκτιμούμε ότι περί τον Μάρτιο – Απρίλιο 2021 θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τα έργα κατασκευής του ξενοδοχείου, με στόχο να λειτουργήσει για την τουριστική σεζόν 2022, δηλαδή την άνοιξη της χρονιάς εκείνης», τόνισε στο GRTimes.gr o κ. Νίκος Κουρτίδης, επικεφαλής του Ομίλου Kourtidis.

To ‘Alexandrou Resort’, αποτελεί μέρος ενός πολύ φιλόδοξου project που φέρει την ονομασία ‘Alexandrou Chora’ και το οποίο πρόκειται να αναπτύξει ο Όμιλος σε μία συνολική έκταση 135 στρεμμάτων. Το project των 50 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει ο Όμιλος, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Κώστα Πουλόπουλο, ο οποίος έχει βάση στην Κοπενχάγη και είναι γνωστός διεθνώς από τα έργα που έχει αναλάβει το τεχνικό του γραφείο, SQ-1.

Νίκος Κουρτίδης


Ξενοδοχείο, οικισμός και θεματικό πάρκο

Το ‘Αlexandrou Chora’ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, έργα που σε μεγάλο βαθμό θα υλοποιηθούν από ιδιωτικά κεφάλαια.

-Το ένα μέρος αφορά στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο ‘Alexandrou Resort’, ένα συγκρότημα δυναμικότητας 184 κλινών, η Α’ φάση του οποίου θα τεθεί σε λειτουργία το 2022. Η Β’ φάση θα προσθέσει στο συγκρότημα ακόμη 184 κλίνες, spa και άλλους χώρους δραστηριοτήτων.

-Το δεύτερο μέρος του σχεδίου αφορά στην ανέγερση ενός πρότυπου οικισμού, του ‘Alexandrou Village’, που θα αποτελείται από 300 κατοικίες. Η έναρξη κατασκευής του οικισμού που θα περιλαμβάνει επίσης, πλατείες, τεχνητές λίμνες, ιατρείο, εκκλησία κ.αλ., τοποθετείται στις αρχές του 2022. Οι κατοικίες που θα κατασκευαστούν, θα πωληθούν σε ενδιαφερόμενους Έλληνες και ξένους αγοραστές.

– Το τρίτο μέρος του σχεδίου, αφορά στην δημιουργία ενός θεματικού πάρκου, του ‘Αlexandrou Theme Park’, το οποίο θα αξιοποιεί την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά των πολυτίμων ευρημάτων του Μακεδονικού ταφικού μνημείου, στον Τύμβο Καστά, στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης.

Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Αντιπρόεδρος Ομίλου, Κώστας Πουλόπουλος, αρχιτέκτων και ο Νίκος Κουρτίδης, πρόεδρος του KourtidisGroup


Να σημειωθεί ότι επιτέλους, με ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Υπουργείων Πολιτισμού αλλά και Υποδομών & Μεταφορών, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που θα αναδείξουν το Μνημείο και την περιοχή της Αμφίπολης. Έτσι, πέραν των έργων που αφορούν στην περιοχή του Τύμβου (στερέωση, συντήρηση, ανάδειξη) και προσβάσεων σε αυτόν ώστε να ανοίξει για το κοινό, θα κατασκευαστεί και ο οδικός άξονας Δράμα- Σέρρες- Αμφίπολη Σερρών, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι μελέτες.


Το πρώτο βήμα του ‘Αlexandrou Chora’, όπως είπε ο κ. Κουρτίδης, ήταν η απόκτηση έκτασης 85 στρεμμάτων, από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο Όμιλος εξασφάλισε ακόμη 50 στρέμματα γης που του παραχωρήθηκαν για 35 χρόνια από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Το κατασκευαστικό μέρος του όλου σχεδίου θα εκτελέσει ο ίδιος ο Όμιλος, με την τεχνική εταιρεία που διαθέτει.

Να σημειωθεί ότι το Kourtidis Group, έχει έξι εταιρείες γύρω από τα αντικείμενα των κατασκευών, δομικών υλικών και εξοπλισμών, όπως επίσης του real estate. Άλλωστε με τη Remax Choise και με έξι γραφεία, ο κ. Κουρτίδης δραστηριοποιείται στους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας περιλαμβανομένης της Θάσου.


Την κατασκευή λοιπόν του ‘Alexandrou Resort’ θα αναλάβει η ΟikoKourtidis, η οποία, μαζί με άλλες εταιρείες του Ομίλου, έχει κατασκευάσει στην περιοχή του Οφρυνίου 1.300 κατοικίες, μεταξύ των ετών 1996-2019, ενώ σε τούτη τη φάση κατασκευάζει επιπλέον 324 κατοικίες.

«Το Οφρύνιο, δεν είναι μία περιοχή που προσφέρεται μόνο για καλοκαιρινές διακοπές. Εάν εξαιρέσουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας, το Οφρύνιο είναι μία περιοχή ζωντανή όλο το χρόνο. Εκτιμούμε, αν κρίνουμε και από την εμπειρία που έχουμε, ότι θα υπάρξει αγοραστικό και ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον, από το εξωτερικό, καθώς το Οφρύνιο και η ευρύτερη περιοχή έχουν πολλά να προσφέρουν», κατέληξε ο κ. Κουρτίδης.


πηγή: https://www.grtimes.gr/ellada/voreia-ellada/kourtidis-group-i-ependysi-ton-50-ek-poy?_route_=ellada/voreia-ellada/kourtidis-group-i-ependysi-ton-50-ek-poy&_route_=ellada/voreia-ellada/kourtidis-group-i-ependysi-ton-50-ek-poy

537 προβολές0 σχόλια